måndag 11 januari 2010

Sociala (M)edier förklarar arbetslinjen

Problemet med sociala medier är att den kontinuerliga offentliga exponeringen av ens liv i digital form gör det svårt att i längden dölja en obehaglig ideologi eller personlighet (som när Blondinbella i sin blogg bittert klagade på hur hon drabbades av 1,5 timmes försening för att någon hoppat framför tåget när hon satt i tunnelbanan). Om det är det personligheten eller ideologin som spökar i denna Facebookstatus från Moderaternas pressekreterare Edvard Unsgaard låter jag dock vara osagt (länken kommer via Alliansfritt Sverige):
Edvard Unsgaard tycker invandrare och invandrarföretagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där...). Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb!
Dock bör Unsgaard få en eloge för att som moderat ovanligt nog tala svenska och inte Schlingmannska, så att man till sist förstår vad borgarnas politik går ut på. Arbetslinjen innebär alltså att invandrare med en halvtimmes varsel, oavsett tidpunkt eller veckodag, ska kunna torka exkrementer åt de välsituerade klasserna. Logiskt sett borde det bekräfta den misstanke som grott sedan 2006, att "det nya arbetarpartiet" vänder sig till dem som har råd att ha pigor arbetande åt sig.

4 kommentarer:

  1. Sen så är det ju inte bara moderaternas fel att städarna får plocka upp bajs efter andra:P
    http://www.expressen.se/nyheter/1.863411/rum-fick-saneras

    SvaraRadera
  2. @Johan Det är iofs sant. Men å andra sidan har jag sett med egna ögon hur det kan se ut efter spritfester med MUF i olika delar av landet, och det är ingen vacker syn det heller. Jag tror att det finns en hel del att jobba med vad gäller spritkulturen inom ungdomsorganisationerna generellt sett.

    SvaraRadera