måndag 23 november 2009

Mirakelvaccin i Örebro

Örebros kommunalråd Lennart Bondeson (KD), hade häromdagen ett inlägg på sin blogg, där han angrep örebroarnas "klagande och gnällande" över bristerna i vaccineringskampanjen. Visserligen sträcker sig köerna 700 meter långa (vad är det förresten med borgerligt styrda landsting och Sovjet-köer till vaccinationen?) och vaccinet räcker inte till, men det är ingen orsak för att framföra klagomål på sakernas tillstånd enligt Bondeson. Kritik och politik undanbedes, speciellt från medierna och oppositionen. Förutom att det mesta är sossarnas fel, är dessutom de som klagar ynkliga och svaga. Jag citerar Bondesons blogg:

Man blir minst sagt upprörd över de som gnäller och klagar när massvaccineringen påbörjats på Örebromässan! Dessutom har Nerikes Allehanda lyckats(återigen) att bara se problem, utan att ge en bakgrund till den svåra planering och genomförande som vaccinering av invånare i Örebro innebär.

Allt detta är ju något utöver det vanliga, som innbär mycket svåra planeringsförutsättningar och ett genomförande som inte kan liknas med något annat. Då klagar folk över köer, dimma och dålig sikt på E20 till mässan, att vaccinet tar slut osv. Det är ynkligt och svagt.

/.../

Man kan fråga sig hur i hela världen vi i vår del av världen ska kunna klara av en riktigt svår krissituation, när man klagar så mycket just nu. Men det verkar som många inte klarar av "mindre kriser", som innebär förändringar i vardagsliv med köer - väntan , som kräver tålamod och lite uthållighet, samt att kunna acceptera att allt inte går som man tänkt sig, eller planerat för.

Jag tycker reaktionerna säger mera om läget bland medborgare - som räknar med att livet ska vara en enda rak motorväg! Jag blir lite förskräckt över all detta.

/.../

Peter Dahlgren(s) har på ett populistiskt sätt också försökt göra politik av detta.

/.../


Så min uppmaning till Peter Dahlgren(s) och alla som klagar - slut upp, ta ansvar och ge stöd i ett svårt arbete, så det går så bra som möjligt!

Tänk om alla inkusive Peter Dahlgren(s) skulle kunna tillämpa solidaritetstanken.

Blogginlägget har, med all rätt, rönt viss uppståndelse i regionen och lett till en reträtt under galgen från Lennart Bondesons sida. Personligen tycker jag att det är synnerligen häpnadsväckande hur någon kan klaga på att folk i Örebro gnäller. Men kritikerna skjuter dock en smula över målet. För att förstå Bondesons människosyn räcker det inte som förklaring att han bekänner sig till en ond ideologi. Man måste även ta i beräkningen att han även bekänner sig till frimickleriet, och således har den heliga skrift som rättesnöre för sitt agerande.

Här har jag en teologisk dispyt med Alliansfritt Sverige, som hänvisar till Matteusevangeliet 5:5. Personligen tror jag att Lennars Bondeson som god baptist låter forma sin vaccinationspolitik av aningen mer drastiska bibelstycken. Exempelvis kan:
Han sade "Om du hör HERRENS, din Guds, röst och gör det som är rätt i hans ögon och lyssnar till hans bud och håller hans stadgar, skall jag inte lägga på dig någon av de sjukdomar som jag lade på egyptierna, ty jag är HERREN, din läkare (2 Mos 15:26)
förklara varför han inte tycker det är så viktigt att anordna profant arrangerade vaccinationer. Vi andra som syndat eller vantrott ut oss ur det gudomliga helandet, får väl antingen förlita oss påH1N1-virusets välvilja eller ta ut en semestervecka för att tälta i vaccinationsköerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar