onsdag 25 november 2009

Kämpa på Maud!

Snälla Maud Olofsson, stanna kvar som partiledare för Centerpartiet och som näringsminister. Du är betydelsefull. Din tid är nu!

Visserligen blåser det lite tungt nu när du gjort en Sarkozy, och gynnat en vindkraftsatsning som din son arbetade inom. Visserligen framstår du som jävig, dubbelmoralisk, inkonsekvent och antingen inkompetent eller glömsk av hela historien, men lite får man stå ut med som mamma.

Vattenfel-affären är knivigare. Även här har du problemet att du antingen är en lögnare eller inkompetent, eftersom effekterna av Vattenfalls bolagisering och ägande av tyska kärnkraftverk, och därmed obegränsat skadeståndsansvar varit känt länge. Det finns dock ingen orsak att vara ledsen över dessa alternativ, Maud. Sanningen brukar ligga mitt emellan, du kanske bara är inkompetent på att ljuga?

Sedan är det den här bilhistorien. Var inte meningen att man skulle lägga ned fabriken i den där Saabla sosse-regionen i god tid före valet? Näringsdepartementet skickade tydliga signaler om det, genom att inte skicka några signaler alls, för länge sedan. Fast det är bara att ta det lugnt, när nedläggningen kommer kan du skylla på GM - USA-kritik går hem i väljarkåren.

Den svåraste nöten att knäcka är det egna partiet, som trilskas. Gnällspikarna tycker att särarten gått förlorad, att den politiska linjen är lika oigenkännlig som ryckig och att ni spelar andrafiolen till moderaterna. Kritiken är såklart obegriplig - hur kan man exempelvis anklaga Centern för en oklar ideologisk linje, det är ju hela affärsidén för partiet? Ett genidrag då att lätta på trycket med ett utspel på DN Debatt, med förslag på sänkta löner, ofinansierade skattesänkningar för de rika istället för satsningar på välfärden och hot om Röda faran. Visserligen har de andra borgerliga partierna redan tagit alla dessa profilfrågor före Centern, men samarbetet blir ju bara enklare när man slipper hitta på en egen ideologi. Värre då med det partiinterna gnället. Kanske, Maud, får du välja dig ett nytt parti.

Så stanna kvar på dina poster Maud. Du har mycket att bidra med i en kommande valrörelse. Lyssna inte på dem som hävdar att det är ditt fel att partiet riskerar att hamna utanför riksdagen, så att de hemska bolsjevikerna hamnar i regeringsställning. Du kommer inte alls att vara som ett sänke för samtliga borgerliga partier, eller påminnas om alla dina felsteg genom hela valkampanjen. Nej kämpa vidare, Maud, kriga ända in i kaklet, din insats behövs för en bättre regering!

2 kommentarer:

  1. Det är ju underbart.Ungdomar skiter i om de får lön bara de har arbete ha ha … Så djävla korkat så det behövs egentligen ingen kommentar. :)

    Pelle

    SvaraRadera
  2. själv har man ju dejtat mauds son, han gillar egentligen inte vindkraft fick jag höra

    SvaraRadera