måndag 1 februari 2010

Medborgaren biter tillbaka på moderatpolitrukerna

Ett av de fulaste inläggen i modern svensk politik från företrädare för de etablerade partierna måste vara den offentliga uppläxning. åthutning och misstänkliggörande som de moderata politikerna Gunnar Axén och Helena Rivière utsatte Alexandra Johansson för i Aftonbladet. Johansson hade haft fräckheten att som sjukskriven ifrågasätta rimligheten i regeringens sjuk(ut)försäkringspolitik i debattartiklar i samma tidning.

Lyckligtvis gick inte Axéns och Rivières övertramp obemärkt förbi. Bland annat kommenterades moderatpolitrukernas medborgarförakt här på bloggen. I Aftonbladet gick Veronica Palm (S), som ett exempel, in i replikskiftet med en kritik mot moderaternas smutsiga grepp.

Alexandra Johansson har nu själv kommit med en slutreplik i debattserien. Den är läsvärd; dels för att den visar att överhetens maktspråk inte får debatten att lägga sig, oavsett hur mycket Högern än skulle tjäna på det; dels för att den pekar på hur regeringens socialförsäkringsdebacle präglas av nyspråk, faktoider, brist på verklighetsförankring och ideologiska skygglappar, vilket i sin tur drabbar människor av kött och blod som har ett verkligt stödbehov.   

4 kommentarer:

 1. Alexandra beklagar sig över att hon hänvisas till socialbidrag istället för sjukförsäkring. Hon har ju knappt jobbat någonting i sitt korta liv och än mindre bidragit med skatt till samhället. varför ska hon då få en sjukförsäkring gratis? Betalar man inte sin försäkringspremie genom att arbeta och betala någon skatt så ska man heller inte ha rätt till ersättning. Hon borde var tacksam att hon överhuvudtaget får socialbidrag!

  SvaraRadera
 2. Undrar just hur sann Alexandra är. Hon verkar vara utsänd av sossarna. Kanske är det partiet som skriver allt i hennes namn. Hon som är så sjuk kan väl knappast ens skriva, med all den verkan hon har och så deprimerad om hon är.

  SvaraRadera
 3. @Kristina Jag tror lika mycket på att Alexandra är en Agent Provocateur från sossarna, som på Reinfeldts indignerade anklagelse om att soicaldemokraterna får (de övervägande borgelriga) medierna att ställa (den i min mening högst relevanta) frågan om hur M stäler sig till ett läge med SD som vågmästare. D v s inte alls.

  SvaraRadera
 4. @Mats Så vitt jag kan läsa vet vi ingenting om hennes tidigare arbetslivshistoria för att kunna göra den bedömningen.

  Intressant dock att se att någon fortfarande följer Lenins gamla doktrin om att den som inte arbetar heller inte ska äta.

  SvaraRadera