tisdag 17 augusti 2010

Brö(C)ttoner

Semestern är slut, borgarna leder i opinionsmätningarna och det är inte längre comme il-faut att skämta om S-O Littorins skägg. Mitt i all denna dysterhet får man söka sig till borgerlighetens försök att bloggvägen få kontakt med verklighetens folk för att få lite muntration i tillvaron.

Exempelvis då i form av Anders W Jonsson, som inte bara är barnläkare, utan även centerpartistisk riksdagskandidat och politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen.  Denne oförvägne sanningssökare har nu hittat en skriande orättvisa att rikta sitt politiska strålkastarljus mot - Linda Bengtzing.

Nämnda Bengtzing gråter nämligen ut i Expressen  efter att ha blivit avbokad från LO-förbundens familjedag i Furuviksparken i Gävle. Orsaken? Hon är engagerad som en integrerad del i Centerpartiets valkampanj 2010.

Detta får Anders W Jonsson att i sin blogg  gå lös som en CUF:are på en byggarbetsplats med kollektivavtal. LO-förbundens avbokning av Linda Bengtzing är enligt honom att jämföra med åsiktsregistrering och att LO och SAP hotar kvinnor med uppsägning utifrån politisk tillhörighet.  Att Jonssons resonemang knappast visar prov på en analysförmåga som renderat honom plats i major Björklunds kommande elitskolor, hindrar heller inte att han får understöd från den moderate riksdagskandidaten Lars Beckman.

Alliansfritt Sverige sammanfattar som vanligt läget föredömligt:

Ett par invändningar som kräver en väldig politisk närsynthet för att missa:
  • Socialdemokraterna var inte inblandade i historien
  • Linda Bengtzig var aldrig yrkesarbetande för LO - hon är en egen företagare som kontrakterats.
  • Hon kampanjarbetar för LO:s motståndare - det är inte så märkligt att LO Gävle säger upp samarbetet.
  • Registrering innebär att man för ett register - ett register måste innehålla mer än en person, vilket statsrådsberedningens sakkunniga borde vara medvetna om.
Fast å andra sidan - det kan ju faktiskt vara så att  Anders W Jonsson (C) inte är en osedvanligt oskicklig politisk retoriker, utan faktiskt menar vad han säger. Men det innebär i så fall att han tycker det är helt i sin ordning att man att man svepande även anklagar regeringspartierna varje gång Svenskt Näringsliv gör något dumt; att man stärker anställningsskyddet för egna företagare som arbetar som underkontraktörer för stora organisationer så att det blir likvärdigt med en som har anställning i samma organisation; samt att Centerpartiet på sin allsångsvalturne (feat. Linda Bengtzing) även kontrakterar Timbuktu, Mikael Wiehe eller Sven Wollter, som då t ex kan leda allsång till Bolsjevikvisan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar