fredag 19 mars 2010

Skam i ett litet kuvert

För att vinna valet har man nu från Moderat håll insett att det inte går att upprepa bedriften från 2006 och slå blå dunster i väljarna med tal om "utanförskap" och "arbetslinje". Ledordet verkar i stället bli skrämsel (förklätt till "trygghet" och hårdare tag).Av bara farten slänger man dock det sista av vad integritet och rättsäkerhet heter som moderatskutan har överbord.

Justitieminister Beatrice "Barnbestraffaren" Ask (M) kom i går med ett förslag som slår något slags rekord i dumhet. Säker i tron på att ingen vågar säga emot, av rädsla för att bli anklagad för att vara för prostitution, föreslog hon att personer som delges misstanke för brott mot sexköpslagen automatiskt skulle få delgivningen hemskickad i ett lätt igenkännligt kuvert. I Aftonbladet hävdar Ask att vi måste"visa vilka [de misstänkta sexköparna] är och låta människor i deras omgivning få veta." Dessutom så är det "nog lika bra att dottern får veta vilken typ hon har till far".

Så att vad ministern "lite vilt" alltså säger är att vi ska hänga ut personer till familj, grannar och övrig intresserad allmänhet för misstanke till brott. Det här med att vara oskyldig till motsatsen bevisats är tydligen ett sossepåfund som Ohly tvingat fram. 

Maken till populistdravel i rättsliga frågor trodde jag inte att en svensk minister var kapabel till, åtminstone inte innan sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen. Och då har jag ändå levt under Thomas Bodströms tid som justitieminister. Man fasar över vad som kommer härnäst under månaderna fram till valet.

1 kommentar:

 1. Daniel Johansson journalist20 mars 2010 17:29

  Undrar om hon själv har rent mjöl i påsen, såg dessa videos.....om något riktigt stort man tystat ner...hmm..som annars allvarligt skadat sverige med tanke på att polis/åklagare/skl/hsan/socialstyrelsen/fsk,landstingspolitiker/läkare, med många mfl hade kommit ordentligt vid skampålen.

  Kanske lämpligt att göra en "groda" och sedan avgå....

  Någon måste ha hållit i trådarna och tystat i alla led..någon med absolut makt över rättsväsendet.....

  http://www.youtube.com/watch?v=aHQrbgI9Fxg


  http://www.youtube.com/watch?v=uCOvH08MY_Y

  SvaraRadera