tisdag 23 mars 2010

Land skall med lag byggas, Beatrice Ask

Stormen kring justitieminister Beatrice Ask (M), a k a "Tant Gredelin", a k a "Vilda Bea", a k a "Barnbestraffaren, och hennes planer på att återinföra skamstraffet vid misstanke för brott vill inte avta, och det med all rätt. Det är en sak om en moderat minister attackeras av en socialdemokratisk företrädare eller ett antal bloggare. Men när t o m det moderata husorganet anser att måttet är rågat, då bör slutet vara nära. Sanna Rayman skriver i Svenska Dagbladet, apropå justitieministerns förslag att hänga ut folk för misstanke för brott ,att:
... när en borgerlig justitieminister tänker i samma banor som Ring P1:s allra ilsknaste deltagare antyder det att hon antingen inte är mogen sin egen uppgift – eller att hon inte tror på den.
Beatrice Ask är dock obeveklig. I en intervju i TV4 vidhåller hon vid sin syn att enbart misstanke på sexköp ska vara grund för att hänga ut de misstänkta. För att undvika kritiken försöker ministern istället, som Alliansfritt Sverige påpekar, lägga ut en rökridå och försöka dölja de fullständigt rättsvidriga principer hon gör sig till advokat för, genom att istället positionera sig som de prostituerades enda banérförare i samhället. Undertecknad, och säkert flera andra, utom möjligen Lena MellinAftonbladet, hade gärna sett bevis på hur just den moderata politiken varit till nytta för socialt utsatta prostituerade kvinnor. Jag är för min del övertygad om att Beatrice Ask skulle bli svaret skyldig på den frågan.

Sverige kan inte ha en justitieminister vars rättsuppfattning bygger på lynchjustis. Om hon inte snabbt gör alla pudlars moder måste Beatrice Ask därför avgå. Dessutom måste Fredrik Reinfeldt komma med ett klargörande, mer än det mumlande i skägget som han fick ur sig i Ekointervjun under helgen, om att "Vilda Beas" syn på rättsskipningen inte är regeringens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar