måndag 22 mars 2010

En "ny" logotype kurerar inte en sjuk politik

Sveriges Radio visar i ett reportage att regeringens politik, trots löften om motsatsen, tvingar svårt cancersjuka till arbetsförmedlingen. Ansvarig minister Cristina Husmark Pehrsson avböjer att kommentera, vilket förmodligen är det enda hon kan göra för att inte öka på oppositionens försprång i opinionen än mer.

Regeringens totala handlingsförlamning när deras skrivbordspolitik på socialförsäkringsområdet drabbar riktiga människor matchas dock inte av försöken att paketera den osmakliga politiken i ett fint omslag. Häromdagen kom den nya logotypen för "Alliansen", som fick högern att framstå i all sin infantilitet som en blandning av leksaksbutiker, djurprogram och Alfons Åberg.

Nästa genidrag blev att låta en av de myndigheter som ska handha socialförsäkringsslakten låna ett PR-mässigt handtag av det statsbärande partiet. Försäkringskassan har nämligen i en ny kampanj getts epitetet "Nya Försäkringskassan", med hjälp av samma logotype som "Nya Moderaterna". Huruvida detta främst är ett tecken på statsförvaltningens totala politisering som en förlängning av det moderata partikansliet; kombinationen drinkbord och f d MUF-are som blivit pr-konsulter som spårat ur; borgerlig kannibalism; eller helt enkelt den vanliga cynismen som präglar det borgerliga regerandet är dock inte klarlagt än.

2 kommentarer:

  1. Jag trodde på fullaste allvar att det var ett aprilskämt...

    SvaraRadera
  2. @Johan Jag hoppades att det var ett aprilskämt, men hade fel, igen. Men å andra sidan har jag ända sedan valet 2006 misstänkt att verkligheten är en illusion á là Matrix - inte ens en borgerlig regering kan bete sig på det här sättet.

    SvaraRadera