onsdag 16 december 2009

När moderatkvinnorna tystnar

Regeringens årsavslutning med en fiaskokavalkad, parad med en på andra områden närmast komplett handlingsförlamning, börjar så smått även skaka om dess egna led. Reinfeldt själv slår på valpögonen, och menar att om inget händer blir Sahlin statsminister. Att han själv som statsminister och partiledare i ett av regeringspartierna är ansvarig för regeringens konstanta debacle, säger han dock inget om. Han säger faktiskt inget alls, vilket med tanke på läget nog är lika bra för regeringen. Varje gång t ex Cristina Husmark Pehrsson uttalar sig med en kovändning i socialförsäkringsfrågorna, blir det trängsel i kön bland dem som vill lämna den borgerliga väljarkåren.

Nu verkar det som att t o m Moderatkvinnorna gett upp förhoppningarna på valseger genom att föra fram den egna politiken. I en webreklamkampanj, där "Pastor Erik" skriver till "Lisa 14 år" på nätet med förhoppning om nakenbilder på henne om han visar sin praktfulla pastorspenis, vill högerkvinnorna locka in till en sida med tips mot grooming. Alldeles bortsett från det smaklösa i reklamen, undrar betraktaren stilla vilket politiskt budskap de vill förmedla. Är tanken att när det inte fungerat med att skrämma väljarna med den Röda gubben i regeringen, får man istället skrämma väljarna med den fula gubben på nätet? Fast varför misstänkliggör man då en av KD:s kärnväljartrupper som nätpedofiler?

Samtidigt finns det skäl att misstänka att vad tanken än är, så kommer strategin inte bli så effektiv som Moderatkvinnorna hoppas. Det eftersom det som vanligt kannibaliseras i det borgerliga lägret, t ex när en folkpartist börjar dundra mot det sedeslösa dataspelandet i en riksdagsmotion. I linje med detta är det väl bara att vänta på ett Newsmill-inlägg från Centern där man menar att det egentligen är internet, och inte utsläppen som följer av vårt beteende, som skapar miljöproblemen; samt att KD i riksdagsdebatten vill förbjuda uppkopplingar snabbare än 56 kbps i syfte att undvika att landets ungdom förvandlas till radikal-lesbiska mördarhäxor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar