fredag 29 maj 2009

Herrskap och tjänstefolk

Det kom en rapport häromdagen från det socialistiska propagandaorganet Statistiska Politbyrån som svartmålar regeringens införande av hushållsnära tjänster. Denna eminenta reform skulle ju, som alla med vett insett sedan länge, befria de arbetande klasserna från hushållsarbetets bördor, och så att de med full kraft kan arbeta för att bidra till nationalinkomsten och med moderlig omsorg ta hand om barnen. Men nu har de kommunistiska räknenissarna haft fräckheten att implicera att de hushållsnära tjänsterna i princip visat sig bli överklassnära tjänster. Medan 8 % av de hushåll som tjänar 1 000 000 kr eller mer gör skatteavdrag för hushållsnära tjänst, är antalet knappt mätbart bland de hushåll som tjänar 200 000 eller mindre. Dessutom finns det en geografisk snedfördelning i uttaget av tjänsten. Tydligen verkar lantisar och miljonprogramsslödder inte ha förstått fördelen med att ha en skattesubventionerad piga i hemmet. Sossarnas partiorgan Dagens Nyheter gör så klart en stor sak av detta och låter företrädare för rånarmyndigheten Skatteverket sprida lögner som:
- Självklart är det så. Den som tjänar mest har ändå råd att köpa mest, även om man får tillbaka hälften av pengarna. I slutänden är det omöjligt att komma ifrån det.
Som om det inte var nog med detta har någon "konstnär", förmodligen i maskopi med den samhällsfarliga klottrar- och fejkpsykosklicken på Konstfack, designat en produkt avsedd att håna Den Stora Arkitekten bakom reformen. Nej, det är dags för oss i de bättre vetande grupperna i samhället att protestera mot baktalandet av de hushållsnära tjänsterna - det är ju inte bara bekvämt att ha tjänstefolk hemma, det är även lett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar