tisdag 7 april 2009

Rådlöst om trådlöst

IPREDiotin härskar ohotat till och med i de mest avlägsna delarna av konungariket. Norrländska Socialdemokraten citerar Antipiratbyråns Henrik "Savonarola" Pontén, som hasplar ur sig de mest häpnadsväckande saker, apropå att många trådlösa nätverk är öppna.

- Polisen ingriper mot den som äger abonnemanget, så det är hemma hos den personen som husrannsakan sker och datorerna kan beslagtas. Samma sak gäller vid brott som spridning av barnporr eller förtal via internet, säger Henrik Pontén, jurist vid Antipiratbyrån.
Det behöver däremot kunna bevisas vem som laddat upp eller ner materialet för att det ska kunna dömas ut ett skadestånd. Men det kan ta en tid innan saken är utredd.
- Antipiratbyrån rekommenderar alla att skydda sina nätverk så slipper man att sånt här ska hända, säger Henrik Pontén
.

Så vad Pontén alltså säger är att Ipred tillåter är att man kan husrannsaka personer och beslagta deras egendom (och tillika arbetsredskap) på obestämd tid, TROTS att man omöjligt kan bevisa att personen i fråga gjort sig skyldig till något brott. Sedan kommer han med vagt formulerade hot om att något ospecificerat "sånt här" kan hända den som inte följer utpressarligans direktiv.

(Jag kan parentetiskt tillägga att jag visserligen är utled på borgarnas drakoniska lagstiftning, men vill ändå ha ett tillägg till Godwins lag, som skulle lyda ungefär så här:

en företrädare för det nöjesindustriella komplexet uttalar sig om fildelning går sannolikheten för att en jämförelse görs som involverar barnporr, narkotika eller terrorism mot ett)

Den som tidigare tvivlat på att Ifpi och Antipiratbyrån med Ipred blivit Stasi och Maffian i skön förening, kan nog ompröva den inställningen nu. Visserligen kan man undra varför staten stöder sådana rövarligor, men redan den gamle Tacitus skrev "et corruptissima re publica plurimae leges" (ungefär: "ju mer korrupt staten är, desto fler lagar", Annaler, Bok III, Kap 27)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar