tisdag 7 september 2010

Semester(M)arodörerna

Nog för att borgarnas valkampanj gör nyspråket till skön konst och Centern kampanjar mot sig själv, men priset för motsägelsefullhet får nog ändå Moderaterna med sin affisch "Semester - bara ett av många skäl för fler jobb" [ungefär - jag försökte fota affischen men likt andra blodsugare fastnar inte moderatpropaganda på bild så lätt]. Budskapet är i vilket fall underligt av tre skäl:
  1. I alla andra sammanhang framhåller ju Moderaterna att problemet är att folk är lata och tvärtom är för mycket lediga (och t ex spelar tv-spel eller sover).
  2. Dessutom har ju Högerpartiet alltid röstat emot införandet och förlängningarna av den lagstadgade semestern.
  3. Och brukar inte nyliberala kommentatorer i vanliga fall få krupp, allergiska utslag, bältros och fallandesjuka av allt som ens på den vagaste av grunder kan kopplas till marxismen? Men här omfattar Moderaterna plötsligt bredvilligt alienationsbegreppet, så att vi inte längre, som det brukar låta i högermegafonen, ska leva för att arbeta, utan istället arbeta för att leva.
Det är som sagt var svårt att se någon linje i den moderata ideologin just nu. Men å andra sidan borde man inte vara förvånad över att Moderaternas ståndpunkt vinglar -  de är ändå partiet som antyder passivt samarbete med ett parti (SD) som en av deras partistyrelseledamöter kallar för nazister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar