torsdag 23 september 2010

Anonyma SD-mobbare nästa

Jenny Teleman gör i Aftonbladet den alldeles korrekta analysen att ju mer den urbana, välutbildade eliten hånar, förlöjligar och avfärdar den marginaliserade småortsarbetarklass som utgör sverigedemokraternas största väljarbas, desto mer spär man på det (verkliga, inte moderatpåhittade) utanförskap som skapar lusten att missnöjesrösta från första början. Vänsterns överlägsna ironier värmer visserligen egot, men eldar samtidigt på högerpopulistbrasan.

Nu är jag den första att erkänna mig skyldig till fullskalepennalism gentemot SD. Jag använder inte ens versaler när jag skriver ut partiets namn för 17 gubbar. För rikets skull lovar jag därför bot och bättring - för att i någon liten mån bidra till att vi slipper främlingsfientligt populistslödder  ett oklart parlamentariskt läge i Riksdagen efter nästa val.

Men då måste de sverigedemokratiska anhängarna lova att åtminstone anstränga sig lite när de trollar i folks bloggar. Att skriva kommentarer likt denna till en nykter sd-mobbare, är som att ge en MUF-förening nycklarna till barskåpet, men sedan säga åt dem att inte dricka.

Anonym sa...
idiot som har diktat ihop alla dess jävla lögner, så jävla avundsjuk bara för att du själv är mislyckad, skaffa ett liv dum jävel PS: ju fler som hatar SD ju fler kommer att rösta på dom

2 kommentarer:

  1. Den utpekade politikern i artikeln var 25 vid tillfället om jag inte har fel. Han finns även här på bild 2003 vid 22 års ålder (beige kavaj).
    http://www.nd.se/_upload/19D438.jpg

    Oerhört oskyldig. Däremot är han tragisk och förtjänar hjälp, inte mobbing.

    SvaraRadera
  2. @Anonym Jag håller med dig om att vad hela debatten om SD-politikern LK i Filipstad borde handla om är saker som SD:s organisatoriska oförmåga och skenbara ointresse att föra politik på lokal nivå. Och om hur de använder de kommunala mandaten för att mjölka in pengar till moderpartiet. Att spy galla över en enskild politiker, som inte är den vassaste kniven i lådan, är kontraproduktivt för den som vill motverka genomslaget för SD:s populistiska politik.

    SvaraRadera