måndag 7 februari 2011

Var är Anton Abele när han faktiskt behövs?

I helgen uppvisade riksdagsledamoten William Petzäll (SD) sällsynt dåligt omdöme, t o m med sverigedemokratiska mått mätt (tänk fylleskandaler på Östersjön med nazistvisor och trakasserier av journalister). Petzäll hamnade i fyllecell efter ett sprit- och tablettkalas av den högre skolan, vilket bl a resulterade i förstörd inredning i ex-sambons lägenhet. Ironiskt nog slutade det hela med att han härmade SD:s bête noire Mona Sahlin, och tog en time out. Allt gick så fort att sverigedemokraternas PR-avdelning inte hann med, vilket föranledde en rad pinsamma krumbukter i helgens pressmeddelandeskörd.

Med tanke på riksdagshuliganens ringa ålder (Petzäll är 22) kan man undra var någonstans Riksdagens egen Mahatma Gandhi, Anton Abele, håller hus. Här har han en livs levande ungdom på glid, dessutom uppvisande våldsamma tendenser, att ta hand på sitt eget jobb - men då är han plötsligt och jamsar runt i landet utan uppenbar orsak eller nytta. Skärpning Anton!

Vad gäller sakfrågan om William Petzälls lämplighet som riksdagsman så är han väl inte sämre folkvald representant än någon annan av sina partikollegor. Utan att kommentera det närmare, kan jag ändå inte låta bli att undslippa mig ett "men vad va det vi sa?".

6 kommentarer:

 1. Fast nu så tycker jag faktiskt att det är synd om SD. Alla verkar vara ute efter dem. Ändra på YGL så att det ska vara straffbart att kritisera SD!. Inrätta korrektionsläger i Vittula för de som kritiserar dem! Nu tycker jag att vi ska göra som Birgit Friggebo o Carl Bildt att alla ska hålla varandra i hand och gemensamt sjunga "we shall overcome"
  Right on Brother Petzäll, keep up the good work! Ditt handlande ger Respekt :-)

  SvaraRadera
 2. @Anonym Du har avslöjat mig. Jag är såklart en del i Den Stora Massmediala Konspirationen mot SD. :-)

  SvaraRadera
 3. Bloggkommissarien!
  Packa genast din väska och inställ dig på järnvägsstationen för vidare transport men passa dig, tåget går helt säkert i tid... jag lovar.... Eller gör som den missförstådde stackars Broder Petzäll och ta en time out. Det tycks vara den enklaste utvägen när man har skämt ut dem som har gett sitt förtroende att tala för. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Är hans version korrekt att han var full och välte tv`n är väl det inte hela världen. Han tjänar ju 60 lakan i månaden så han kan nog ge exet en sprillans ny tv.

  SvaraRadera
 5. @bloggare på icedaniel.se Det är iofs sant, om han nu inte lagt alla de pengarna på att skaffa en ny flickvän...

  SvaraRadera
 6. Var det en tjock- eller platt-tv han välte, någon som vet?

  SvaraRadera