fredag 4 februari 2011

Heimatdemokraterna

De av er som trodde att sverigedemokraterna i gemen var inskränkta får tänka om. Det visar sig nämligen finnas en falang inom SD som är ännu mer trångsynt xenofobisk än partilinjen, så till den grad att helt avvisar det storsvenska projektet.

På något annat sätt går inte att tolka uttalandet i Sveriges Radio från Markus Wiechel (SD), angående att partiet ensamt är emot bildandet av en Östra Götalandsregion av Östergötland, Småland och delar av Sörmland. En regionbildning skulle öppna gränserna för ett ohejdat inflöde av smålänningar, vars demografiska övertag (jag antar att Weichel här tänker på det utbredda småländska frimickleriet och det därmed förbundna överskottet på barn) snart skulle tunna ut den östgötska folkstammen och göra krösamos och snåljåperi av alltihop. Eller med hans egna ord:

– En östgöte är en östgöte och en smålänning en smålänning, säger Markus Wiechel, som är Sverigedemokraternas distriktsordförande i Östergötland.
Det är naturen, identiteten och det kulturella arvet som gör att det skiljer på invånarna beroende på vilken sida landskapsgränsen de bor, enligt Wiechel.

Och östgötarnas identitet försvinner om de bildar region med smålänningar och sörmlänningar. Det anser alltså SD som är ensamma i landstinget om att kritisera den tänkta storregionen.
– Vi jobbar främst för en gemensam identitet mellan folk, man kan väl kalla det lokalpatriotism.


Efter en sådan här tydlig markering av heimatcentrism kommer det att bli svårt att hålla ihop partiet. Visserligen består ledningsgarnityret mest av blekingar och skåningar, men det finns ju folk från grannhärader med lite här och var. Det är nog därför ingen långsökt spådom att det kommer ske utrensningar i partitoppen.

Och för oss snyltande infiltratörer som flyttat över länsgränserna och kulturberikat en hembygd som inte är vår egen, för oss är det bara att slipa på hemtraktsdialekten och gå och köpa flyttkartonger i väntan på dagen som hembygdsdemokraterna tar makten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar