tisdag 22 februari 2011

Tips från coachen - redux

Högerregeringen är som bekant inget skinande föredöme på miljöpolitikens område, men en sak är man åtminstone i framkant på - återvinning av sin egen misslyckade politik. TV4 har i en serie reportage lyft fram det rent pinsamma arbetsmarknadspolitiska fiasko regeringen sjösatt i form av jobbcoacherna. Jobbcoach-systemet är dyrt, snarare minskar än ökar chansen att få jobb, slösar skattemedel på humbug och nyandlighet och slussar våra gemensamma skattepengar över till oseriösa privata bolag.

I sig är detta upprörande, men på intet sätt en nyhet. Det stormade om jobbcoacherna redan förra mandatperioden. Skillnaden är att det nu finns än mer konkreta bevis på att satsningen gör lika mycket nytta som ett jobbskatteavdrag till Ingvar Kamprad trots att ansvariga myndigheter slår knut på sig när de försöker hävda motsatsen

Precis som all annan välfärdsslaktande politik den moderatledda regeringen lär även jobbcoacheriet fortsätta; till gagn för ingen, utom bloggskribenten som kan återanvända gamla inlägg i all evighet och den profitiserande entreprenör som kommer på nya sätt att "coacha" till sig skattemedel. I nästa vända om något år kanske skandalen handlar om coachning medelst tungomålstal och förbön, eller varför inte genom sexterapi, s&m-förnedring eller tvångsvärvning till Afghanistan. Möjligheterna är oändliga i jobbcoachbranschen - utom för dem som står utanför arbetsmarknaden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar