torsdag 16 december 2010

Sven-Otto da Vinci

De som oroat sig över hur Sven-Otto Littorin (M) ska klara försörjningen sedan han i somras avpoletterades av  statsminister Reinfeldt som en potentiell risk i valrörelsen, kan andas ut. Littorin har fått utlopp för sina kreativa talanger, som tidigare mest använts för att skicka ut sjuka och arbetslösa i fattigdom samt försköna sitt cv med masterexamina och "forskaruppdrag", till att måla en tavla.

Littorin skapade nedanstående mästerverk "Arbetslinjen: Det som skiljer det inrutade, kontrollerade från det fria, från egenmakten", till en välgörenhetsauktion i kampen mot Aids:


Den samlade kritikerkåren mottog kanske inte verket med stormande hyllningar. Natalia Kazmierska fick t ex  fascistvibbar av upplägget och den f d ministern anklagades även för mord på satiren.

Fast det är lätt att klaga, om man inte kan göra det bättre själv. Därför har Fredrik Edin på sin blogg Skumrask utlyst en tävling om bästa omtolkning av Littorins magnum opus, där bloggens läsare får utse segraren. Tävlingen har fått mycket uppmärksamhet med mängder av inkomna bidrag. Min personliga favorit är  Hannes Mannerheims Carl Johan de Geer-hommage nedan:

Men än är det inte försent att mäta sin konstnärliga förmåga mot Sveriges kanske nu största levande universalgeni - forskaren, ministern, arbetsmarknadsmarodören,skäggkonnässören, ekonomie mastern samt nu även konstnären, Sven-Otto Littorin. Skicka in en remix av "Arbetslinjen: Det som skiljer det inrutade, kontrollerade från det fria, från egenmakten" redan idag (förutsatt att du inte är på fas tre i jobb- och utvecklingsgarantin, i vilket fall det är i farans riktning att du blir av med din försörjning om du lämnar in ett bidrag istället för att söka jobb som du inte kan få; vilket leder till den dubbla bestraffningen att du samtidigt bidrar till Littorins tragikomiska performanceshow "Arbetslinjen").

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar